crnogorski/srpski english

„Nemojte da se plašite da napravite grešku, ali nemojte slučajno da vam se desi da dva puta ponovite istu grešku“.

Dani Vita Nikolica

27.04.2016. godine počinje prva Manifestacija „Dani Vita Nikolića 2016“.

Dobrodošli na sajt Nevladine fondacije "Ćano Koprivica"

Fondacija »Ćano Koprivica« je nevladina, neprofitna organizacija osnovana 2007. godine u Crnoj Gori. Osnivač fondacije je Nikola Koprivica, sin Stanislava Ćana Koprivice, koji je kao osnovne ciljeve ove organizacije odredio: promovisanje filantropije i kulturnog delovanja, podsticanje drugih lica da se bave humanitarnom djelatnošću, kreiranje razvojno-edukativnih programa (kao što su: podrška razvoju obrazovanja, kulture, umjetnosti, ekologije i zaštite životne sredine) i obezbjeđivanje stipendija i pomoći najboljim učenicima muzičke škole, i drugih škola.

Fondacija je do sada uspešno organizovala više projekata. Zajedno sa opštinom Nikšić učestvovala je u izgradnji Škole za osnovno i srednje muzičko obrazovanje u Nikšiću, te ovaj grad dobija prvu ovakvu instituciju zadužbinarskog karaktera. Takođe, Fondacija je pomogla izdavanje izuzetne dvojezične monografije i jednog muzičkog CD-a, a već nekoliko godina za redom stipendira najtalentovanije učenike Muzičke škole u Nikšiću.

Najnoviji projekat Fondacije je prva Montesori školica u Crnoj Gori, „Zvono“, za djecu predškolskog uzrasta od 3 do 6 godina: [čitajte dalje].